вторник, 26 март 2013 г.

Как да регистрирате фирма в няколко лесни стъпки безплатно

Регистрацията на фирма е нещо към което всеки един преприемчив човек рано или късно достига , но не винаги в началото има достатъчно средства за да предприеме.

Ето защо е полезно да се знае какви са стъпки при процеса на регистрация на една фирма.
Най-популярните форми в момента са ЕООД и ООД като ограничено отговорни дружества до размера на капитала им. Това ще рече ,че управителите отговарят единствено до размера на внесения уставен капитал в дружеството (мин. по закон е 2лв.)

В 6 стъпки се описва процеса по регистрацията на фирмата ви (ЕООД / ООД) :

1. Установяване на данните за бъдещата фирма - какви ще са името на фирмата , предмета на дейност , управителя/ите , основния капитал (и в какви и колко акции ще се раздели) , адреса и седалище на фирмата.

2. Подготвяне на нужните документи за фирмата, има леки различия при ЕООД и ООД , ЕООД  - дружеството е еднолично и се управлява само от един управител , докато ООД е дружество съставено с двама или повече съдружници и различен брой управители.
Всички необходими документи, както и упътване за попълването им за регистрация на фирма като ЕООД или ООД можете да намерите на страницата на счетоводна кантора КТК Консулт - http://consultbg.weebly.com/2/post/2011/11/73.html

3. Създаване на банкова сметка и заверка на документи при нотариус. За да завършите подготовката със документите които ще подавате трябва да откриете набирателна сметка на името на бъдещото дружество , в което се внася основния капитал.

4. Проверка на изготвените документи , подписването им и заплащането на нужните такси (държавни , банкови, нотариални)
Обърнете внимание ,че документите трябва да са попълнени и подготвени изрядно, иначе се постановява отказ и трябва да ги подадете отново, заплащайки таксите наново

5. Подаване на изготвените документи в Агенция по вписванията на място или се извършва регистриране по електронен път

6. Изчакване на срока определен от Търговския закон за вписването на новоучредената фирма (ООД или ЕООД) в Агенция по вписванията - обикновено срока за това е 6 работни дни от датата на подаване на документите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар