петък, 20 септември 2013 г.

Отоплението през зимата


С навлизането на есента и наближаването на зимните месеци , отоплението е въпрос , който все повече ни интересува. На Есенния технически панаир в Пловдив дори голяма част от фирмите ще представят точно това - уреди за отопление зимно време. Най-важното , което вълнува хората е това как да спестим пари зимно време. Има все повече уреди и машинки които уж спестяват от сметките за ток, но досега няма доказан случай в който реално някоя от тях работи, това са по-скоро митове и маркетинг трикове за увеличаване на продажбите на нефункциониращи устройства. В следната статия ще ви запознаем обаче с един реално съществуващ и функциониращ начин, как да спестите пари от отопление зимно време.
Първо ще ви запознаем с Пелетите (лигно-целулозна биомаса)- алтернативно ВЕИ гориво , което се използва за отопление с котли и камини на пелети.
Те са особено ефективни , екологични и икономични и при изгаряне достигат до 98% КПД. Цената им се доближава до тази на въглищата и дървата , но те са много по удобни за складиране и отопление поради факта , че те изгарят по-пълноценно, отделят по-голяма енергия и са лесни за складиране поради по-малките необходими количества за отопление, сравнимо с дървата и въглищата.
Повече информация относно пелетите и уредите за отопление работещи на пелети можете да прочетете тук : http://www.jterm.bg/blog
Тази есен ще има и ново изложение на Техническия Панаир в Пловдив , на което ще могат да бъдат видени някой от лидерите в областта на отоплението

Няма коментари:

Публикуване на коментар