петък, 16 август 2013 г.

Факти за лично данъчно планиране които трябва да знаете

Лична данъчно планиране е обща за хората, които имат за цел да се намерят ефективни начини за поддържане на тяхната данъци на минимална диапазон. Това е в съответствие с наложените данъци от местното правителство. Данъчно планиране е законно и с насоките, можете да го постигнете.

Но първо, трябва да се разберат напълно незаконни практики, които трябва да предотвратяват за намаляване на данъчната си. Безразсъдни постъпки би могло да означава органи зареждаща с укриването на данъци.

Поддържане на чист и честен Record

В личния данъчно планиране, трябва да бъда честен за вашите източници на доходи. Това означава, че вие ​​трябва да предостави точни данни при подаване на данъчните декларации. Ако сте го направили някои манипулации в документите си, това може да улови вниманието на властите. Грешки или пропуски във вашата счетоводна система също трябва да бъдат наблюдавани. Въпреки, че не го е направил умишлено, все още можете да бъдете таксувани с укриването на данъци.

Това би могло да се случи, когато правиш разпределение и приспадане на доходите си, които лесно могат да бъдат идентифицирани в досието ти. Трябва да се избегне тази практика. Въпреки, че е законно да се направи разпределение на доходите между членовете на семейството, които също са в бизнеса, трябва да се избегне злоупотреба с тази възможност.

Лична данъчно планиране Полезни съвети

Има лични съвети за данъчно планиране, които могат да ви помогне в организирането на вашите приходи и данъци. Вие трябва да бъдете наясно с всичките си отговорности като данъкоплатец, така че трябва да съхранява документацията точна и да се избегнат неправомерни действия.

Както беше споменато, трябва да имате запис на всичко за доходите си. Това ще включва парите, които отиват в и от профила си, етикетиране си източници на приходи и разходи, като здравеопазване, заем колата, застраховка, храна и ипотека. Трябва да имате всички разписки и документи от всички бизнес транзакциите, извършени в рамките на вашата компания.

При извършването на изчисленията ви, трябва да потърсите помощта на професионалист. Не се колебайте да помолите за помощ. Тя може да бъде допълнителни разходи, но не искате да се правят счетоводни грешки, които могат да съсипят репутацията.

Въпреки че е икономично да го направя сам, важно е, че имате професионалист, който ще действа като консултант на особено в тази ситуация. Тя може да бъде просто, колкото звучи, но без опит и умения, тя може да доведе до объркване. Така че, ако искате да се избегнат санкции от властите, след това наемат квалифициран счетоводител.

Уверете се, че да преразгледа документацията ви. Проверете дали сте я напълни с необходимата информация. Това ще ви спаси от повторно подаване и дълъг процес на вашите документи.

Хората имат навика да прави своите изчисления и подготовката им документация две седмици преди крайния срок, което води до зубрене. Така че не забравяйте да се започне рано, за да може да завърши в срок. Не забравяйте, че ако сте пропуснали срока, ще има допълнително заплащане.

Така че, ако искате да има ефективна лична данъчно планиране, тогава ще трябва да записва всичките си печалби и разходи веднага. Уверете се, че за да проверите своите сметки в седмична база. Имайте предвид, че винаги да бъда честен с всички данни, които въвеждате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар