понеделник, 27 май 2013 г.

Kак да регистрирам фирма?

Искате да  започнете своя нов бизнес, но  за целта ви е необходима нова фирма, с която да работите? Нямате възможност и финанси да наемете адвокат, който да поеме фирмената регистрация?

Ако отговорът на всичките въпроси е да , то тогава може би ще се заинтересувате да разберете, че вече е напълно възможно и сами да регистрирате своята новата фирма. Нужно е да имате единствено желание, свободно време и малко опит с Word или друг тип текстообработваща програма.
Като начало трябва да съставите списък с това каква ще бъде фирмата ви.
Може би сте изчели много статии, за това какъв тип дружество да изберете  - ЕТ , ЕООД , ООД  и др. и сте се убедили, кой тип е най-подходящ за извършването на дейността ви. Ако не винаги можете да се консултирате със счетоводител и да проверите за най-добрите възможности.
След това е време смело да пристъпите напред и да започнете с същината. Като начало трябва да изберете име на фирмата Ви - то трябва да е уникално и да няма до този момент друга фирма  вписана в Търговския регистър с това име. След като проверите името идва ред и на другите данни за фирмата. Трябва да решите къде ще е адреса на фирмата - седалище и фирмен адрес. Задължително е посочването на актуален адрес, до който имате достъп. Ако не отговаряте на кореспонденцията която тепърва ще получавате на този адрес, подлежите на санкции. След като посочите име и адрес е необходимо да изберете представляващи дружеството, съдружници и управител. Ако фирмата ви ще е еднолично дружество, то тогава за всичко ще отговаряте само вие и ще бъдете вписан на всякъде.
След като посочите тези данни е ред на изготвяне на документите, дори и това може да бъде направено от вас - виж  как да регистрирам фирма и необходими документи за регистрирането на фирмата.
Веднъж готови с всичко, следва плащането на държавните такси - Такси (тарифи) на Търговския регистър (Агенция по вписванията) и след това подаването на пакета с оформените и изготвени документи към търговския регистър - http://brra.bg/ . Когато подадете документите за вписване е важно да пазите входящия номер , който ще ви дадат - до 6 работни дни излиза вписването на новата фирма и вие ще можете директно да започнете работа с нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар